خبرهای داغ:

دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب| خواجوی: حجم حرکت‌های جهادی در جهت حل مشکلات کشور کمرنگ است/گسترش حرکتهای جهادی در گرو همت جمعی

خواجوی دانشجوی دکتری الکترونیک دانشگاه چمران اهواز و نماینده جهادگران در دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، گفت: حجم حرکت‌های جهادی در سطح کشور رشد مطلوبی داشته است، ولی با این وجود، سهم این حرکت‌ها، در جهت حل مشکلات اساسی و دارای اولویت کشور کمرنگ است.
کد خبر: ۹۵۰۶۱۲۰
|
۳۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۲

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان؛ جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل های دانشجویی با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند که نمایندگان اتحادیه های دانشجویی مطالبات خود را در این دیدار مطرح کردند.

 

 

 

مرتضی خواجوی دکتری الکترونیک دانشگاه چمران اهواز، مسئول گروه جهادی فانوس شهرستان دزفول، برگزیده چهارمین جشنواره ملی جهادگران و نماینده جهادگران مطالبی را در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح کرد.متن کامل صحبت‌های وی به شرح زیر است:

 

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

 

مرتضی خواجوی هستم به نمایندگی از گروههای جهادی دانشجویی، خصوصا جهادگران فعال در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی مناطق کم برخودارقبل از شروع عرایضم، ضمن ابلاغ سلام گروههای جهادی استان خوزستان به جنابعالی، و گرامی داشت یاد و خاطره شهدای جهادگر لازم هست از لطف حضرتعالی به جوانان جهادگر در سالهای اخیر تشکر کنیم، امیدواریم که لایق این لطف حضرتعالی بوده باشیم.

 

 

 

محور اول: گسترش حرکتهای جهادی در گرو همت جمعی

 

 

 

طی سالیان گذشته فعالیت های اجتماعی به طور اخص فن آوری اردوهای جهادی با توجه به پختگی و قابلیت این حرکت انسان ساز، توانسته است ضمن ایجاد و فراهم سازی بستری برای نقش آفرینی جوانان در مسیر خدمت رسانی و محرومیت زدایی از کشور، در جهت ایجاد و توسعه هویت ملی، احساس مسئولیت و نقش موثر در رفع مشکلات کشور، در جهت اعتلای میهن عزیزمان گام بردارد.

 

 

 

با وجود تاکیدات حضرتعالی در خصوص گسترش ۱۰۰ درصدی حرکتهای جهادی بین جوانان و با توجه به اشتیاق فعالین خودجوش این حوزه و اقبال عموم جوانان برای شرکت در این فعالیت ها، متاسفانه سازمان های متولی نتوانسته اند در جهت توسعه و پیشرفت این حرکت ها به درستی عمل کنند و در مرحله ایجاد ساختارها و سازوکارهای دست و پاگیر تحت عنوان قرارگاه و حامی متوقف شده و بیشتر، نقش سرعت گیر را بازی کرده تا شتاب دهنده، و صد البته متاسفانه به راهکار قدیمی آمارسازی و آمار بازی مشغول شده اند.

 

 

 

درطرح پیوستی که آماده و به محضرتان ارائه خواهد شد، پیشنهاد می شود جایگاه سازمان بسیج مستضعفین، وزارتین علوم و بهداشت و سایر دستگاههای متولی در حمایت صحیح از حرکتهای جهادی تعیین و رصد گردد. همچنین مصداقا، پیشنهاد می شود که با تعیین هفته “امید و خدمت” در سال تحصیلی دانشگاهها و حمایت تمام قد سازمانهای مذکور، زمینه حضور خیل کثیری از دانشجویان در بستر حرکتهای جهادی فراهم گردد.

 

 

 

محور دوم: موانع توسعه حرکتهای جهادی

 

 

 

حجم حرکت های جهادی در سطح کشور رشد مطلوبی داشته است ولی با این وجود، سهم این حرکتها، در جهت حل مشکلات اساسی و دارای اولویت کشور کم رنگ است. در ادامه دلایل آن را بررسی و پیشنهاداتی به محضرتان ارائه می گردد:

 

 

 

۱.مشغول شدن نهاد ها به فعالیت های سطحی و غافل شدن از جهاد تخصصی و مسئله محور

 

 

 

۱۸ نهاد فعال در زیست بوم محرومیت زدایی کشور صاحب مسئولیت هستند و عمده فعالیت خود را به حل سطحی مشکلات موجود و تزریق مسکن به دردهای عمیق جامعه بجای ارائه راهکار پایدار تعریف نموده اند، غافل از اینکه این دردها را نمی توان صرفا با راهکارهایی نظیر توزیع بسته های معیشتی درمان کرد.

 

 

 

۲. فقدان رویکرد جبهه ای و ضعف دستگاه ها در راهبری محرومیت زدایی

 

 

 

معضل موازی کاری و عدم فعالیت جبهه ای بجای طراحی و ترسیم نقشه جامع محرومیت زدایی و حرکت های جهادی و تدوین و ارائه الگوی پیشرفت منطقه ای، سال هاست که در بین نهاد های مسئول این امر مشهود است.

 

 

 

به عنوان مثال همه ساله ما شاهد سرازیر شدن حجم وسیع تسهیلات اشتغال زایی بدون مطالعه دقیق زنجیره ارزش کسب و کارهای دارای اولویت به مناطق کم برخوردار هستیم.

 

 

 

پیشنهاد می شود که گروه های جهادی متخصص در امر اشتغال زایی در هر منطقه، حلقه های متعدد زنجیره ارزش کسب و کارهای منطقه را مطالعه و گلوگاه ها را شناسایی و محور های مداخله را تعریف کنند و ارائه تسهیلات اشتغال زایی نهاد ها، منوط به داشتن گزارش نظام مسائل اشتغال آن منطقه باشد.

 

 

 

با این روش تسهیلات به گلوگاه های زنجیره ارزش تزریق شده و شاهد پایداری اشتغال های ایجاد شده خواهیم بود.دیگر پیشنهاد ما تشکیل کمیته ای تخصصی، برای رصد و تطبیق دقیق فعالیت های نهادهای مذکور مبتنی بر الگوهای پیشرفت منطقه ای است که امیدواریم با تقویت نظارت فنی و محتوایی بر این نهادها شاهد بالارفتن عملکرد الگو محور ایشان باشیم.

 

 

 

۳.ضعف متولیان در هدفمندسازی مسئولیت های اجتماعی پشتیبانی چابک، بهینه و خارج از ساز و کار های دست و پا گیر که بنا بود از محل منابع مسئولیت اجتماعی شرکتها و موسسات اقتصادی تامین گردد حال درگیر توزیع رانتی شده که علی رغم اشتیاق مدیران این شرکت ها به تخصیص این منابع به مناطق کم برخوردار و همچنین شناخت مردم و بنگاههای اقتصادی خرد از مشکلات و معظلات مناطق، همچنان اندر خم یک کوچه است.

 

 

 

در صورتی که گروههای جهادی و مردمی به دلیل حضور و آشنایی با نظام مسائل مناطق آمادگی طراحی سازوکارهای منطقی و شفاف برای هدایت این منابع را به مناطق کم برخوردار دارند.

 

 

 

محور سوم : مردمی سازی از حرف تا عمل…

 

 

 

با وجود گذشت ۲۰ ماه از آغاز دولت سیزدهم با شعار دولت مردمی و در آستانه سومین سال فعالیت آن، همچنان ایده مرکزی در خصوص مردمی سازی مشخص نیست.

 

 

 

ایجاد جایگاه دستیار مردمی سازی و راه اندازی شورای عالی جهاد سازندگی اقدامی خوب و امیدوارکننده در راستای استفاده از ظرفیت دریای عظیم مردم در جهت حل مسائل کشور است ولی اکتفا به ایجاد ساختار، بدون مشخص بودن اختیارات و ماموریت های دقیق این دو مجموعه، ایضا نبود ساز و کار و فرآیند واگذاری أمور به مردم، تلقیِ شعاری بودن مردمی سازی را افزایش می دهد.

 

 

 

– به راستی کدام ماموریت و اختیار دولت و با چه روش و فرآیند قانونی قرار است در سال جاری به گروههای مردمی سپرده شود؟

 

 

 

– برای حمایت از تشکل های مردمی و عدم اجبار ایشان برای تبدیل به شرکت های اقتصادی چه بستری توسط دولت و مجلس فراهم گردیده است؟

 

 

 

مردمی سازی با فرایند فعلی دولت، تنها در حد شعار باقی خواهد ماند و به انجام فعالیت های کوچک اکتفا خواهد کرد، که مثل تکان دادن آب یک حوض است در مقابل یک اقیانوس.

 

 

 

ما یقین داریم نیل به اهدافی چون خودکفایی در تولید خوراک دام و دانه های روغنی، مدیریت منابع آب و آبخیزداری و رفع بسیاری از آسیب های اجتماعی با مردمی سپاری قطعا امکان پذیر است.

 

 

 

محور چهارم: گفتمان جهادی؛ گفتمان جهادی همانطور که تجربه سالهای ابتدایی انقلاب نشان می دهد، جهاد سازندگی نقشی ویژه در گسترش فرهنگ انقلاب در اقصی نقاط جهان داشته است تا جایی که در ۳۰ کشور جهان دفتر ایجاد نموده و در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقش آفرینی نموده است.

 

 

 

در حال حاضر و با رشد جریان جهادی در کشور این امکان وجود دارد تا با تامین حداقل پشتیبانی‌ها و اعتماد به جوانان، زمینه ارتباط، جبهه سازی منسجم‌تر و ایجاد پیوندی عمیق بین ملت های مسلمان و استکبار ستیز فراهم شود. کما اینکه در سالهای اخیر با همت تعدادی از فعالین شاهد ایجاد گروههای جهادی در سایر کشورها بوده ایم که افتخار میزبانی از ایشان را در چهارمین جشنواره ملی جهادگران داشته ایم که این ازه شروع راه است…

 

 

 

نثار روح همه شهدای جهادگر صلوات

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار